Information vedrørende manglende signal d. 11 juni
Dato: 25-06-2020 11:27:23

Vi har fået oplyst hændelsesforløbet og hvad der lå til grund for det langvarige signaludfald d. 11 juni.

Dansk Kabel TV modtager fejlmelding fra Støvring kl. 12.20 og ankommer til hovedstationen kl. 13.00,
hvor de konstaterer manglende signal på fiberforbindelsen til hovedstationen.

Med rekvireret fibermåleudstyr konstaterer man ca. kl. 14.30 at fejlen ligger på det overordnede TDC Fiber-net.

Ca. Kl. 15.30 meddeler TDC at fejlen er fundet og fejlretning er påbegyndt.

Selve fejlen skyldes en graveskade på fiberforbindelsen i Aalborg by.
En entreprenør havde beskadiget en underføring under en vej, desværre en styrbar underføring, som gik i 4-5 meters dybde.

Denne opgravning/udgravning i 4-5 meters dybde krævede omfattende sikkerhedsforanstaltninger, som resulterede i det lange tidsforløb på denne fejlretning.

Ca. kl. 02.15 var der igen TV- og internet-forbindelse til hovedstationen.

YouSee og Støvring Antenneforening beklager meget de gener, som det manglende signal medførte.